skip to Main Content

La Juderia

Juutalaiskortteleiden Puerta de Sans Andrés-portti suljettiin öisin.

Segoviassa katedraalia ympäröivissä juutalaiskortteleissa on kapeita kujia. Keskiajalla kukoistavia juutalaisia seurakuntia oli Espanjan kaupungeissa osittain erityiskortteleissa »juderia«. Sefardit ovat espanjalais-juutalaista syntyperää olevia juutalaisia, jotka karkotettiin Iberian niemimaalta, kun kristityt kuninkaat valloittivat entisen maurien etelän 1400-luvun lopulla. Sana Sefarad on hepreaa ja tarkoittaa »Espanjaa«. Koska Espanjan juutalaisia ​​on käsitelty kirjassa Resan till Sevilla med stickspår sivuilla 174-181 (Löytyy Publikationer-menusta), ei ole mitään syytä käsitellä “kristittyjen” harjoittamia vainoja, karkotuksia ja murhia sen enempää.

I Spanien mer än någon annanstans nådde judarna efter 711 under muslimerna en central ställning.  Före deras utvisning 1492, var judiska filosofer, läkare, poeter och författare en ledande kraft för ett rikt kulturellt och intellektuellt liv som även delades med muslimer och kristna. I samarbete med arabiska forskare och tänkare i det muslimska och toleranta Spanien var judarna viktiga för att överföra det intellektuella arvet till den medeltida kristenheten. Den öppenhet som muslimerna i Spanien visade mot judar medförde att landet blev en medelpunkt för sefarder (ladinotalande judar).

This Post Has 0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top