skip to Main Content

Alcázar de Segovia

Ensimmäinen luotettava maininta linnasta on vuodelta 1122, jolloin Alfonso VI hallitsi Segoviaa. Vuodelta 1155 on toinen viittaus Alcazar de Segoviaan. Sen mukaan linnasta tuli Alcazar, eli arabiaksi kuninkaallinen asuinpaikka tai palatsi. Siellä ovat pitäneet hovia 22 eri kuningasta. Nykyään linna toimii museona ja sota-arkistona. Sen sanotaan inspiroineen myös Walt Disneytä kun hän loi oman prinsessalinnansa. Linnassa voi kiivetä John II torniin. Rappuja on 152 mutta kiipeäminen kannattaa sillä ylhäältä avautuu upeat maisemat yli koko Segovian kaupungin.

I tv-serien »Europe from above« visas i avsnittet om Spanien två av Segovias sevärdheter: Acueducto de Segovia och Alcazar de Segovia. Bland annat beskrivs hur en 3D-modell gjordes för att bevara slottet för all framtid. Vi gjorde vårt besökt i tisdags mellan 14 och 16 då inträdet var gratis för EU-medlemmar. Det kostade 3 € extra per person för att besöka tornet. Förutom Neuschwanstein i Tyskland har Alcazar varit en inspiration för Disneys Törnrosaslott. Båda är fina. Skillnaden mellan dessa två slott är att i Neuschwanstein fick vi se köket medan Alcazar var pompa och ståt. 

Napsauta yhtä pikkukuvista avataksesi galleria-ikkunan. Klicka på en av miniatyrerna för att öppna gallerifönstret.

This Post Has One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top