skip to Main Content

¡Ádios Segovia!  

Katedralen som började byggas 1525 blev klar 1678 och är den sista stora gotiska kyrkan i Spanien.

De fyra dagarna i Segovia har varit intensiva. Detta underströks ytterligare av att det gamla Segovia, som omgärdas av en mur, ligger på ett minst trettio meter högt klipputsprång. Vårt hotell låg utanför murarna och varje gång vi skulle upp till den gamla staden var som att trappa upp till toppen av ett tiovåningshus. Det var imponerande att se hur stabilt och skickligt byggd Acueducto de Segovia var. Avstånden i Segovia var korta och på tio till tjugo minuter kunde man nå alla sevärdheter för den gamla staden är mycket kompakt. OBS! Inlägget om La Juderia har fått en bildtext: Porten Puerta de Sans Andrés till de judiska kvarteren stängdes till natten. (Är enbart på finska.)

Lokakuun alku Segoviassa on ollut lämmin ja aurinkoinen. Päivälämpötila on noussut jopa 27 asteeseen iltapäivisin. Olemme vaeltaneet kaupunkia ristiin rastiin ja välillä olemme tosissamme hengästyneet, korkeuserot ovat kaupungissa melkoiset. Segovia on kaunis, historiallinen kaupunki ja niinpä ihmeteltävää onkin riittänyt näinä neljänä päivänä.Tänään hyppäämme junaan ja matkaamme Valladolidiin. HUOMIO! La Juderia-postitukseen on lisätetty kuvateksti: Juutalaiskortteleiden Puerta de Sans Andrés-portti suljettiin öisin.

Napsauta yhtä pikkukuvista avataksesi galleria-ikkunan. Klicka på en av miniatyrerna för att öppna gallerifönstret.

This Post Has 0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top