skip to Main Content

Valladolid

Valladolidin Plaza Mayor on valtava ja suurempi kuin Salamancan Plaza Mayor.

Olemme saapuneet Vallodolidiin [lausutaan vaijadolid]. Useimmille kaupunki on tuntematon. Vallodolidissa on 300.000 asukasta ja se sijaitsee vajaat 200 km Madridista luoteeseen. Kaupungissa on asunut kaksi maailmankuulua henkilöä. He ovat Cristóbal Colón, joka tunnetaan paremmin meillä nimellä Kristoffer Kolumbus, joka kuoli Valladolidissa. Hänet myös haudattiin tänne, mutta hänen tuhkansa siirrettiin myöhemmin Sevillan katedraaliin. Toinen on kirjailija Miguel de Cervantes, joka asui kaupungissa kun hänen veijariromaaninsa Don Quijoten ensimmäinen painos julkaistiin vuonna 1605.

Vi sitter mitt i smeten på Hotel Imperial, endast knappt femtio meter från stadens jättelika mittpunkt Plaza Mayor. Vårt hotellrum är rent, fint och elegant, men kanske väl litet, endast 17 kvadratmeter. Det kostar 75 euro per natt. Runt oss finns en uppsjö av tapasbarer som gör valet att välja svårt. Kvaliteten på tapas är hög. Priset är ibland högt. Det går ändå att få kvalitet till bra pris för i saluhallen fick vi fyra tapas och två öl för fyra euro. Vallodolid har massor av museer. Staden känns bra, riktigt som en storstad. I går kväll fylldes Plaza Mayor av lokala människor.

This Post Has 2 Comments

  1. Prisnivån är nog helt annan på det mesta i Spanien.En café con leche och en croissant 2 € i Sa Cabaneta på Mallorca.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top