skip to Main Content

Black & White

Patio Herreriano var ett ypperligt museum.

När vi gick på Patio Herreriano, museum för spansk samtida konst, och tittade på de svartvita fotografierna upplivade det minnet av mörkrumsarbetet. Museets centrala tema var »Derivationer. Fotografi i Spanien från 1950- till 1980-talet«. Utställningen skildrade hur fotografin utvecklats i landet. Två salar var fyllda med svartvita fotografier. Den som upplevt hur en bild sakta växer fram på fotopappret i mörkrumsljuset och känt stoppbadets fräna ättiklukt glömmer aldrig den förtrollande känslan.

Mustavalkoiset valokuvat herättävät voimakkaita tunteita. Mustavalkokuvan visuaalinen viesti on suoraviivaisempi ja mutkattomampi kuin värivalokuvan. Siksi ne tuntuvat turvallisilta, luotettavilta ja ajattomilta. Siinä piilee niiden viehätys. Jopa se, että olemme niin tottuneet näkemään kaiken värillisenä, mustavalkoinen kuva saa meidät pysähtymään. Näyttely »Derivations« oli huippuluokkaa. Patio Herrerianolla oli myös muita erinomaisia näyttelyitä, ja yhdessä niistä oli Cindy Shermanin valokuvia. Hänet tunnetaan hulluista omakuvistaan, joissa hän on tehnyt itsensä tunnistamattomaksi meikillä ja naamioilla. Hänen valokuvansa olivat värillisiä.

Napsauta yhtä pikkukuvista avataksesi galleria-ikkunan. Klicka på en av miniatyrerna för att öppna gallerifönstret.

This Post Has 0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top