Skip to content

»The Plumbers« (rörmokare | putkimiehet)

Med hjälp av rör hade pojkarna skapat ett häftigt rytminstrument och kunde mycket väl kalla sig The Plumbers.

Det har varit mycket praktiskt att bo centralt vid stadens torg Plaza Mayor. El Corte Ingles låg på endast 300 m avstånd och supermarketen Correfour tiotal meter längre bort. Även supermarketen Día skulle ha funnits lika nära. Nästan alla museer har funnits i närheten. Vi har varit omgärdade av en massa restauranger och barer. Vårt rum ligger på fjärde våningen och ljudet från nattlivet stör oss inte så länge fönstret hålls stängt. Natten till Spaniens nationaldag tänkte vi öppna fönstret för att släppa in frisk nattluft och ännu klockan 6.30 kunde inte fönstret hållas öppet för glada nattsuddare höll i gång.

Vähän ennen keskipäivää lämpötila voi olla 16 °C ja iltapäivällä nousta 26 °C. Täällä on ollut rauhallisempi tempo kuin Segoviassa vaikka olemme vierailleet monissa museossa. Parhaat museot ovat olleet Cervantes-museo ja Patio Herreriano, Espanjan nykytaiteen museo. Museo Nacional de Escultura, joka on kansallinen veistosmuseo, oli mielenkiintoinen vaikka sen teokset keskittyivät uskonnollisiin teemoihin. Kokoelmat olivat keskiajalta 1800-luvulle. Ne olivat kauniita, taiteellisia ja historiallisia. Veistosten lisäksi museossa oli maalauksia. Valladolidissa on myös kaunis katettu käytävä, Pasaje Gutiérrez, jossa on ravintoloita ja kauppoja. 

Napsauta yhtä pikkukuvista avataksesi galleria-ikkunan. Klicka på en av miniatyrerna för att öppna gallerifönstret.

This Post Has 0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top