Skip to content

Ávila – perfetto

Ávila on kaunis, historiaa huokuva kaupunki. Yllätti meidät todella.

Olemme saapuneet Ávilaan. Junamatka Valladolidista kesti puolitoista tuntia ja näimme matkan aikana viiniviljelmiä ja oliivilehtoja. Asutusta täällä on ollut jo 2.500 vuotta sitten. Asukkaita on lähes 60.000. Kaupunki sijaitsee yli 1.000 metriä merenpinnan yläpuolella. Ávila tunnetaan keskiaikaisesta muuristaan, joka ympäröi koko kaupungin. Adaja-joki on Duoron sivujoki, joka virtaa Ávilasta länteen. Vuonna 2012 matkasimme Salamancaan junalla, jonka ikkunasta näimme Ávilan kaupunginmuurin.

Vårt hotell Palacio Valderrábanos ligger mittemot katedralen Catedral de Cristo Salvador och vi har fått rum på fjärde våningen med balkong. Genast när vi passerat porten Puerta de Carnicerías och muren omgärdat oss kom känslan att här är det trevligt. Den gamla staden är kompakt med smala slingrande gator. Staden är toppen.

Napsauta yhtä pikkukuvista avataksesi galleria-ikkunan. Klicka på en av miniatyrerna för att öppna gallerifönstret.

This Post Has One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top