skip to Main Content

iPhone

iPhone 14 Pro har en fantastisk kamera. Muren i Ávila fotograferad.

Alla fotografier i bloggen har tagits med iPhone. På denna resa har jag lämnat hemma min systemkamera. iPhone 14 Pro hann komma till försäljning innan resans start och jag är nöjd med förvärvet. Seija har en iPhone 13 Pro och den är nästan lika bra. Även hennes foton finns i bloggen. Mobiltelefonernas kameror håller en hög kvalitet som räcker till ett A2 (420 x 594 mm) print. Om man fotograferar i naturen eller använder studioblixtar eller andra separata blixtar väljer man naturligtvis en systemkamera. Behovet av en kamera i traditionell bemärkelse existerar inte längre. De begränsningar som finns i mobilkameran kan man kringgå.

Järjestelmäkamerani optiikan kera painaa 2,5 kg ja raahasin sitä joka päivä matkalla viime syksynä. Vielä nytkin on Sony Cyber-shot DSC-RX100 IV varakamerana. Sen kuvanlaatu on yhtä hyvä kuin järjestelmäkamerani. Matkan alussa otin kuvia sekä Sonylla että iPhonella. IPhone 14 Pro voitti vertailun sen paremman kuva­prosessoinnin ansiosta. Käsittelen kuvia tietokoneella keskimäärin kaksi minuuttia ennen kuin julkaisen ne blogiin. Samsungin puhelimissa kamera on yhtä hyvä kuin iPhoneissa. Valintani on iPhone, koska se on integroitu Applen muihin tuotteisiin.

Napsauta yhtä pikkukuvista avataksesi galleria-ikkunan. Klicka på en av miniatyrerna för att öppna gallerifönstret.

This Post Has 0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top