Skip to content

Vigo

Vigo on tärkein kalastussatama Euroopassa. Monet patsaat kuvaavat kalastusta.

Eilen starttasimme Ávilan hotellistamme varhain klo. 8.15 taksilla rautatieasemalle. Matkasimme junalla puolitoista tuntia Madridiin. Pääteasemamme oli Madridissa Príncipe PÍo, josta jatkoimme Cercanìas-junalla lentokentälle (Madrid-Barajas). Kello 17.00 lentokone laskeutui runsaan tunnin lentomatkan jälkeen Vigoon. Hyppäsimme taksiin, joka vei meidät Silken Axis Vigo-hotelliimme. Huoneemme sijaitsee 8. kerroksessa.

Vigo, som har knappt 300.000 invånare är Galiciens största stad och också den största fiskehamnen i Spanien. Den ligger vid mynningen av Ría de Vigo. Den äldsta delen av staden, Barrio del Berbes, är nära hamnen och brukade vara sjömanskvarteren. De stenlagda gränderna är fulla av barer där man hittar fina tapas. I dag vandrade vi upp till kullen där fästningen O Castro funnits. Numera är fästningen ett populärt ställe för promenader med vackra trädgårdar, öppna ytor och utsikt över Ría de Vigo.

Napsauta yhtä pikkukuvista avataksesi galleria-ikkunan. Klicka på en av miniatyrerna för att öppna gallerifönstret.

This Post Has 0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top