skip to Main Content

Vid Atlanten

Vigo är en cool stad vid Atlanten och dess klimat är subtropiskt.

Vigo ligger vid Atlanten och är den 14:e största staden i Spanien. Trots knappt 300.000 invånare känns det dubbelt så stort som Helsingfors. Det är en viktig industristad och är framförallt känt för sin bilindustri. PSA Peugeot Citroën är den största arbetsgivaren i Galicien. Fisket har traditionellt varit Vigos varumärke. Hamnen i Vigo är bland de mest trafikerade i hela Spanien. Klimatet här subtropiskt. Bergen som omger Vigo bildar en sammanhängande kedja som skapar ett mikroklimat i staden.

Vigo on hyvin nuori kaupunki. Vielä 1800-luvun lopulla täällä oli vain muutama tuhat asukasta. Täältä ei löydy merkittävästi historiallisia rakennuksia ja sen takia kaupunki näyttää modernilta. Vigon yliopisto perustettiin vasta vuonna 1990. Satamakaupunkina Vigo on ollut merkittävä jo pitkään. Suuri osa Etelä-Amerikan emigranteista lähti matkaan juuri Vigon satamasta.

This Post Has 0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top