skip to Main Content

Café con leche

En Café con leche kostar 1,50 € med lite tilltugg.

Syömme aamiaisen hotellihuoneessamme. Yleensä se on jogurttia, omenasosetta, teetä ja korppua. Kun lähdemme kaupungille suuntamme lähimpään kahvilaan ja tilaamme: »¡Café con leche, dos!«. Café con leche on kaikkialla Espanjassa ja Latinalaisessa Amerikassa yleinen kahvijuoma, joka koostuu vahvasta kahvista (yleensä espressosta), johon on sekoitettu suunnilleen yhtä suuri määrä kuumaa maitoa. Hinta kahdesta kahvista on Vigossa kolme euroa ja mukaan tulee pieni kakkupala tai jokin muu leivonnainen. Juoma on erittäin suosittu Espanjassa.

Efter att vi i dag druckit vår Café con leche fortsatte färden mot hamnkvarteren. Duggregnet tilltog och efter en stund stod regnet som spön i backen. Vi tog skygg på ett café för att sedan börja gå tillbaka mot hotellet, men först tänkte vi göra lite uppköp i El Corte Ingles, som ligger ett par hundra meter från hotellet. I El Corte Ingles finns allt. Vi kollade igenom varuhusets avdelningar och på högsta våningen hittade vi Kamado, som bjöd på asiatisk mat. När vi åt varsin wok började solen skina. Mataffären i El Corte Ingles är jättestor. Drygt hundra meter från Axis hotellet finns två mindre mataffärer: Froiz och Eroski. Beroende på vad vi behöver väljer vi en av de tre. 

Napsauta yhtä pikkukuvista avataksesi galleria-ikkunan. Klicka på en av miniatyrerna för att öppna gallerifönstret.

This Post Has 0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top