skip to Main Content

Galicia

Spanska regioner på fastlandet. País Vasco är Baskien (Baskimaa) på spanska.

I Vigo talas även galiciska som är ett officiellt språk i regionen Galicien. Det märks främst av att gatunamnen i Vigo börjar med »Rúa« medan det spanska ordet är »Calle«. I Spanien finns 15 självständiga regioner på fastlandet. Vissa av dem har i tiden varit självständiga stater. Regionerna skiljer sig mycket vad gäller historia, kultur och mat, men även vad beträffar språk. Förutom spanska finns det fyra andra officiella minoritetsspråk: katalanska, baskiska, galiciska och aransi, och två inofficiella språk: aragoniska och asturiska.

Ero espanjan ja galician kielten välillä ei ole suuri. Esimerkiksi casco viejo (vanha kaupunki) on galician kielellä casco vello ja dieciséis (numero kuusitoista) dezaseis. Tänään kävelimme satamassa, jossa oli valtavasti kalastusaluksia. Yhtäkkiä alkoi sataa lujaa mutta onneksemme löysimme viihtyisän ravintolan Marisqueria Bogavante. Ravintolan seinämaalaus löytyy alla olevasta kuvasarjasta. Valitettavasti Galician kalastuslaivastolla on huono maine, koska sillä on kytköksiä ryöstökalastukseen, huumeisiin ja muuhun rikollisuuteen.

Napsauta yhtä pikkukuvista avataksesi galleria-ikkunan. Klicka på en av miniatyrerna för att öppna gallerifönstret.

This Post Has 0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top