skip to Main Content

Casa das Artes

Vigossa on paljon alamäkiä ja ylämäkiä.

Tänään vierailimme Casa das Artes taidemuseossa. Siellä oli Vigosta kotoisin olevan valokuvaaja Juan Teixeiran (1983) näyttely hänen aiemmin julkaisemattomista teoksistaan. Valokuvia oli yhteensä yli 80, ja ne on otettu viimeisen kymmenen vuoden aikana yli 30 maassa. Hän kuvaa ihmisiä ja paikkoja, jotka ilmentävät yleismaailmallisia tilanteita. Museon toinen näyttely koostui Luis Torras Martinezin maalauksista. Hän on 109 vuotias espanjalainen taidemaalari, joka on tällä hetkellä vanhin tunnettu elävä, aktiivinen maalari Espanjassa ja maailmassa. Tämän vuoden joulukuussa hän täyttää 110 ja maalaa edelleen. Kuvagalleriassa on maalaus »Elämä« (1968), joka näyttää saaneen inspiraationsa Picasson Guernicasta

Det regnar mycket i Vigo. Men regn här betyder regn, mulet och solsken om vartannat. När vi gick till konstmuseet Casa das Artes var det uppehåll, men när vi gick ut därifrån kom regnet. Senare på eftermiddagen sken solen igen. Höjdskillnaderna är stora i Vigo. Det är inte ovanligt att gatorna lutar 10–15 procent. I bildserien med den röda dörren är lutningen 17 procent. Vi har kört bil när lutningen är 16 procent och det är tufft när det är en lång nedförsbacke på flera kilometer. För att minska risken för överhettning av bromsarna måste man motorbromsa med ettans växel och ändå stiger hastigheten till över 80 km/h. 

This Post Has 0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top