skip to Main Content

Museo do Mar

Museo do Mar är fiske- och sjöfartsmuseum för hela Galicien.

Strax före tolv tog vi taxi till Museo do Mar som låg på sju kilometers avstånd från vårt hotell. Museet var ovanligt stort och intressant. Det presenterade en komplett bild av allt som rör båtar, fartyg, fiske, fiskeodling och dykning. Det fanns även en arkeologisk avdelning och ett litet akvarium. Fyren La faro del Museo do Mar låg på piren. Strax utanför museet låg en mysig restaurang där vi åt innan vi gick tillbaka till fots. Våra telefoner visade att vi hade gått knappt tio kilometer med en massa tuffa uppförsbackar.

Museo do Mar -museossa oli valokuvia koko Galician rannikolta. Näimme kuvia La Coruñasta, mm. Herculen majakkatornista (Torre de Hércules). Syksyllä 2018 asuimme kaksi viikkoa La Coruñassa Airbnb-asunnossa. Joka yö majakkatornin valokeila valaisi olohuoneemme seinän. Majakka oli kahden ja puolen kilometrin päässä asunnostamme. La Coruñan ulkopuolella olevaa rannikkoa kutsutaan Costa da Morteksi (Kuoleman rannikko). Atlantin aallot ovat armottomia ja siksi siellä on sattunut paljon haaksirikkoja. Tuo rannikko on julmempi kuin Vigon rannikko. Ikkunaamme tuli suolaroiskeita Atlantilta, vaikka asuimme 11. kerroksessa ja meri oli yli 500 metrin päässä.

Napsauta yhtä pikkukuvista avataksesi galleria-ikkunan. Klicka på en av miniatyrerna för att öppna gallerifönstret.

This Post Has 2 Comments

  1. Hej!

    Tog mig tid att kika in här på Odyssé idag. Imponerande, nya böcker med alltjämt proffsiga fotografier du producerar, Glenn, och trevligt med en reselogg skriven av er båda. Önskar er lycka, hälsa och en intressant fortsättning på resan!

    /Annika

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top