skip to Main Content

Pontevedra

Vigo-Urzáizin rautatieasema on Vialia de Vigo -ostoskeskuksessa.

Eilen päätimme extempore tehdä päiväretken junalla Pontevedraan, joka on Vigon pohjoispuolella. Juna lähti Vigo-Urzáizin rautatieasemalta, joka sijaitsee valtavan Vialia de Vigo -ostoskeskuksen pohjakerroksissa. Keskus valmistui vuosi sitten ja on kooltaan lähes 100.000 neliömetriä. Pinta-ala on yhtä kuin 100 kertaa 1.000 metriä. Siellä oli tilaa 130 liiketilalle. Emme ole nähneet näin suurta rautatieasemakompleksia koskaan. Arkkitehtuuri oli upea. Junamatka Pontevedraan kesti vain 14 minuuttia.

Vi åkte till Pontevedra trots att det var måndag och vi visste att alla museer var stängda. Egentligen var det befriande. Staden ligger vid Lérez floden omgiven av gröna kullar och har drygt 80.000 invånare. Den förtjusande gamla staden är typiskt galicisk och har ett nätverk av gränder och små torg. Gatorna i den gamla staden är stenlagda och allt fungerar på fotgängarnas villkor. Vi har upptäckt att bilarna här i Galicien tar stor hänsyn till fotgängarna. Ser bilföraren att en fotgängare närmar sig skyddsvägen så stannar bilen i förväg.

This Post Has 0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top