skip to Main Content

Kolmen kärki

Meillä oli upeat näkymät Plaça de Catalunyalle hotellihuoneesta vuonna 2009 Barcelonassa. Ensi keskiviikkona lennämme Vigosta Madridiin.

Sain tehtävän. Mitkä kolme kaupunkia niistä 43 joissa olemme yöpyneet Espanjassa ovat mielestäni mieleenpainuvimmat. Ei ihan helppoa. Kaikissa kaupungeissa on oma viehätyksensä mutta kuinka ollakaan huomasin mieltyneeni eniten kolmeen merenrantakaupunkiin.

Vuonna 1999 saavuimme ensimmäisen kerran Barcelonaan. Kaupunki hurmasi kauneudellaan ja hyvällä ruoalla. Tapasbaareja oli valtavasti ja kaikki oli meille uutta ja ihanaa. Kun sitten 20 vuotta myöhemmin teimme neljännen matkan kaupunkiin, oli se muuttunut melkoisesti. Ikäväkseni on pakko myöntää, että massaturismi on omalta osaltaan vaikuttanut Barcelonaan kielteisesti.

Tossa de Mar on pieni kaupunki Costa Bravalla. Siellä söimme ensimmäisen kerran friteerattuja pieniä mustekaloja, Baby squids, joihin ihastuimme ikihyviksi.

San Sebastián sijaitsee Biskajanlahdella ja on Baskimaan kylpyläkaupunkien helmi. San Sebastiánin ranta La Concha on valittu yhdeksi maailman hienoimmista rannoista. Espanjalaiset tapakset ovat pieniä annoksia, joita syödään  alkupaloina ja pikkusuolaisina. Tapas on pieni aperitiivipala, joka nautitaan yleensä ennen lounasta tai illallista tai yhä useammin myös sen korvikkeena. Pohjois-Espanjassa  nämä herkut tunnetaan nimellä pincho tai baskinkielisenä sanana pintxo. 

Kuvat galleriassa ovat vasemmalta Barcelona, Tossa de Mar ja San Sebastián (kaksi kuvaa jokaisesta).

Napsauta yhtä pikkukuvista avataksesi galleria-ikkunan. Klicka på en av miniatyrerna för att öppna gallerifönstret.

This Post Has One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top