skip to Main Content

Vigo – metropol

Gran Via slutar vid Plaza España.

Vi valde Vigo som resmål för det var Galiciens största stad och ligger vid havet. Staden har överraskat oss. Det är en livfull metropol som med kringliggande områden har en befolkning på över en halv miljon fastän Vigos egen befolkning är knappt 300.000. Det är en modern och växande stad. I den kompakt byggda staden vimlar det av butiker. Husen kan ha 15 våningar och i bland ännu mer. Staden är verkligen kuperad. Ibland blir det så brant att trappor eller rulltrappor ersätter gator. Man kan även hitta unika fenomen. I mitten av den branta paradgatan Gran Via från korsningen av vår gata Rúa de María Berdiales finns en inglasad gågata med rullband som snart kommer att förlängas till Plaza España. Den totala längden blir en halv kilometer. Vid några av inglasningens bänkar finns kostnadsfria laddare för mobiltelefoner.

Matkustamiseen liittyy filosofisia ulottuvaisuuksia. Sen avulla voi päästä pois yksitoikkoisesta arjesta, pysähtyä ja saada etäisyyttä itseensä ja koko maailmaan. Uusia kysymyksiä syntyy. Palapelin palat loksahtavat paikoilleen. Vigossa ja varmasti koko Espanjassa elämä on pehmeämpää kuin Suomessa. Ihmiset ovat kohteliaimpia ja huomaavaisempia toisiaan kohtaan. Kaupan kassoilla henkilökunta auttaa mielellään pakkaamisessa ja hymyilee.

This Post Has 0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top