Skip to content

Islas Cíes

Praia das Rodasin ranta on Galician helmi. Kuusi tuntia Islas Cíesin saaristossa kului nopeasti.

Vuonna 2007 The Guardian nimesi Islas Cíesin saaristossa sijaitsevan Praia das Rodasin maailman kauneimmaksi rannaksi. Hiekka on valkoista ja vesi turkoosia. Alue on lintujen pesimäaluetta ja luonnoltaan monimuotoista. Saarilla on maailman suurin lokkiyhdyskunta, jopa 22.000 paria etelänharmaalokkeja. Islas Cíes on Vigon ulkopuolella ja matkasimme sinne veneellä, matka kesti 45 minuuttia. Kolmesta saaresta koostuva saaristo oli ennen merirosvojen turvasatama. Nykyään se on asumaton ja kansallispuisto. Kesällä siellä saa vierailla enintään 2.000 ihmistä päivässä. Patikointi on sallittua vain saariryhmän rannoilla ja retkeilyreiteillä. Roskakoreja ei ole ja jokaisen on otettava omat roskansa mukaan lähtiessään saarelta

Stranden Praia das Rodas är 1.200 meter lång. Det enda som avslöjar att man inte är i Karibien är när man doppar foten i havet. Den vilda naturen i Galicien kan bjuda på fantastiska stränder utan egentlig massturism. Vår dag på Islas Cíes var underbar. Vi vandrade närmare 10 km. På Islas Cíes finns en campingplats där man sommartid kan boka övernattning i tält. 

This Post Has One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top