skip to Main Content

Hikeä, rytmiä ja intohimoa

Flamenco är svett, rytm och passion.

Juhlimme tänä iltana 45-vuotis hääpäiväämme flamencon merkeissä Villa Rosassa. Alun perin flamencoa laulettiin ilman kitarasäestystä. Flamencotyylejä on yli viisikymmentä. Flamenco on yhdistelmä laulusta, kitaransoitosta, tanssista ja taputuksista. Hetken esiintymisen jälkeen tanssijat ovat kauttaaltaan hikisiä ja heidän vaatteensa ovat läpimärät. Tunnelma kiihtyy. Andalusian romanit ovat jättäneet jälkensä flamencoon, mutta sen juuret ovat myös juutalaisessa ja maurilaisessa perinteessä.

Tidigare i dag besökte vi Fundación MAPFRE som hade två utställningar: »Ilse Bing« och »Julio González, Pablo Picasso och dematerialiseringen av skulptur«. Ilse Bing kom från en judisk familj i Frankfurt, som 1929 avbröt sina akademiska studier för att ägna sig åt fotografi. 1930 flyttade Bing till Paris där hon kombinerade fotojournalistik med sitt eget mer personliga arbete, och blev snart en av de främsta representanterna för de nya trenderna inom fotografi som växte fram i Paris kulturella smältdegel. Under andra världskriget flyttade hon till USA. Hon arbetade inom nästan alla konstnärliga genrer, från arkitekturfotografi till porträtt, självporträtt, bilder av vardagsföremål och landskap.

Napsauta yhtä pikkukuvista avataksesi galleria-ikkunan. Klicka på en av miniatyrerna för att öppna gallerifönstret.

This Post Has One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top