Skip to content

Alcazaba ja Puente Romano

Muslimien rakentama linnoitus Guadiana-joella.

Rooman valtakunnan aikana Emerita Augusta oli tärkeä risteys Hopeatien varrella, joka oli Iberian niemimaan tärkein kaupallinen reitti. Se kulki pohjoisesta etelään. Kaupungin syntyyn kaksituhatta vuotta sitten vaikutti kaksi tekijää: Tämä tie sekä Guadiana-joki. Puente Romano-silta rakennettiin joen yli kahluumatalikkojen kohdalle. Rooman aikakaudella siltaa jatkettiin useita kertoja. Siksi silta on yksi aikakauden suurimmista säilyneistä silloista.

Abd ar-Rahman II av Córdoba byggde fästningen Alcazaba nära den romerska bron över floden Guadiana 835 för att kuva staden, som hade gjort uppror 805. Det var den första muslimska befästningen på den iberiska halvön. Den var byggd med återanvändning av romerska murar och romersk-visigotiska byggnader i granit. Romarriket härskade på Iberiska halvön från 216 före vår tideräkning i sjuhundra år, sedan kom visigoterna och år 711 morerna (muslimerna). Det moderna Spanien föddes långt senare.

Fotografierna: Puento Romano, en byggnad inne i Alcazaba och de tre sista fotona från torget Plaza de España.

Napsauta yhtä pikkukuvista avataksesi galleria-ikkunan. Klicka på en av miniatyrerna för att öppna gallerifönstret.

This Post Has 0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top