Skip to content

Sevilla förför

Estacion Santa Justa är lika vackert som ett palats. Vårt tåg från Mérida anlände vid middagstiden i dag.

Vissa städer stöter bort dig, andra vinner sakta över dig. Sevilla förför dig. Sevillas historiska centrum Casco Antiguo domineras av världens största gotiska katedral, ett Mudéjar-palats och slingrande medeltida gator. Staden har varit en morisk huvudstad och den blev rik på handeln med den nya kontinenten Amerika. Vi har just återvänt efter sju år till Sevilla. Casco Antiguo är ännu mer väldigt än vad vi minns. Staden har ju ändå sju hundra tusen invånare.

Guadalquivir-joki on ollut tärkeä elinehto Sevillalle. Se on 657 km pitkä ja Espanjan viidenneksi pisin joki. Sevillan lisäksi joki virtaa Córdoban läpi ja siellä se on liettynyt voimakkaasti. Córdoban veden syvyys on nykyään lähes olematon, kun taas keskiajalla se oli purjehduskelpoinen.

Guadalquivir, vuokra-asuntomme sisäpiha (100 m katedraalista), Katedraali, Avenida de la Constitución, rakastunut pari ja vanhempi piirtävä mies.

Napsauta yhtä pikkukuvista avataksesi galleria-ikkunan. Klicka på en av miniatyrerna för att öppna gallerifönstret.

This Post Has One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top