Skip to content

Iglesia del Salvador

Interiören i San Salvador är mästerverk i barockstil.

När vi bodde tre månader i Sevilla årsskiftet 2016–2017 korsade vi många gånger Plaza Salvador. Vi såg att det fanns en kyrka där som till det yttre var rätt anspråkslöst. Nu hade vi mer kunskap om den och ville besöka San Salvador. På 800-talet fanns en moské på samma ställe. Kung Ferdinand III av Kastilien gjorde om moskén till en kristen kyrka efter att Sevilla befriats 1248. På 1600-talet upptäcktes att kyrkan var så pass förfallen att den måste nästan helt rivas. Det var början till att en av Europas vackraste kyrka skulle förverkligas.

San Salvador on Sevillan toiseksi suurin kirkko. Se ei pysty kilpailemaan Sevillan Katedraalin upean goottilaisen arkkitehtuurin kanssa, mutta sen sisustus on lyömätön. Emme ole nähneet sisältä kauniimpaa kirkkoa. Kirkko edustaa barokkiarkkitehtuuria, kirkossa on mahtavat barokkiurut. Monet alttaritaulut ovat taiteellisia mestariteoksia.

Napsauta yhtä pikkukuvista avataksesi galleria-ikkunan. Klicka på en av miniatyrerna för att öppna gallerifönstret.

This Post Has One Comment

  1. Tack för tipset om att bloggen är aktiv igen. Härligt att ni fått möjlighet att resa iväg på nya äventyr! Önskar er njutbara dagar med intressanta upptäckter samt god mat och dryck!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top