Skip to content

Sevilla lyhyesti

Espanjan suurin alue on Andalucía ja sen pääkaupunki on Sevilla.

Sevillan alkuperä voidaan ajoittaa vuoteen 800 ennen ajanlaskun alkua Cuesta del Rosario -kadulle. Silloin kaupunki oli saari Guadalquivir-joessa. Sevilla sai kokea roomalaiset, visigootit ja muslimit. Rooman valtakunnan aikana Sevilla sai keskeisen aseman Espanjassa. Tuolloin kaupungin nimi oli Hispalis. Kun muslimit eli maurit valloittivat Espanjan, Sevillasta tuli yksi Iberian niemimaan tärkeimmistä kaupungeista. Sevillasta tuli useiden eri kalifaattidynastioiden pääkaupunki. Sevillan kukoistuskausi alkaa vuonna 1503, kun kaupunki saa monopolin Espanjan kaupassa uuden löydetyn Amerikan mantereen kanssa. Rikkaudet virtasivat sisään ja Sevillasta tuli yksi maailman suurimmista, rikkaimmista ja kosmopoliittisimmista kaupungeista.

Pesten dödade år 1649 hälften av Sevillas befolkning. Río Guadalquivir blev allt mer igenslammad och svårnavigerad. År 1717 överfördes handeln med Amerika till Cádiz. Sevillas storhetstid var över. Sevilla är huvudstad i Spaniens största region Andalucía, vars befolkning uppgår till åtta och en halv miljon. En bra introduktion till Spaniens historia är Thomas Gustafssons bok »Spanien – En färd genom historien«Bokens kapitel kan läsas i vilken ordning som helst. På YouTube finns en 4K video som filmats med drönare. Den är drygt 13 minuter lång. Ställ in videokvaliteten på 2160 p om det är möjligt (finns under kugghjulet). Här är länken.

Vi tog in på tabasbaren Casa Morales för att undfly regnet och dela på Plato de Pulpo a la Gallega (bläckfisk med potatis och rökt paprika).

Napsauta yhtä pikkukuvista avataksesi galleria-ikkunan. Klicka på en av miniatyrerna för att öppna gallerifönstret.

This Post Has One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top