Skip to content

Plaza de España

Plaza de España är pampigt och elegant.

Gårdagen var regnig och vi höll oss för det mesta inomhus. Nu sken solen igen och vi gick först till »Las Setas« för att köpa grönsaker och frukter. Efter lunchen fortsatte vi till Plaza de España. Plaza de España är ett torg i Maria Luisa-parken i Sevilla. Det byggdes 1928 för den ibero-amerikanska världsutställningen 1929. Byggstilen är en blandning av barock, renässans och morisk arkitektur.

Kaunis Plaza de España -kompleksi on valtava puoliympyrä, jonka pituus on yli puoli kilometriä. Rakennuksiin pääsee neljän Espanjan muinaisia ​​valtakuntia edustavan vallihaudan ylittävän sillan kautta. Keskellä on Vicente Traverin suihkulähde. Kun sää on hyvä Plaza de España on täynnä ihmisiä.

Napsauta yhtä pikkukuvista avataksesi galleria-ikkunan. Klicka på en av miniatyrerna för att öppna gallerifönstret.

This Post Has 0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top