Skip to content

Kuoleman katu

Sevillan historia on sekä värikäs että verinen. Calle De la Muerte on Santa Cruzin kaupunginosassa lähellä Alcázaria.

Calle De la Muerte (Kuoleman katu) Sevillan Juderiassa tai c/ Susona, kuten sitä nykyään kutsutaan, on nimetty kauniin juutalaisen Susona Ben-Susonin legendan mukaan. Hän teki virheen rakastuessaan viholliseen, kristittyyn, ja petti isänsä Don Diego de Susonan vuonna 1480. Don Diego oli varakas, kääntynyt juutalainen, joka suunnitteli kaatavansa Sevillan hallituksen. Hänet tuomittiin kuolemaan. Petoksensa seurauksena Susona ei enää koskaan poistunut kotoaan. Kun hän kuoli, hänen viimeinen tahtonsa oli, että hänen päänsä ripustetaan talon ulkopuolelle. Se riippui siellä 1700-luvulle asti, nyt se on kuvattu talon julkisivussa. Palaamme vielä Sevillan juutalaiskortteleihin, Juderiaan.

Svensk text om Susona hittar man i »Resan till Sevilla med stickspår« sidan 181. Boken finns under menyn Publikationer .

This Post Has 0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top