Skip to content

Patio de los Naranjos del Salvador

På innergården Patio de los Naranjos del Salvador flätas romerska, visigotiska, muslimska och kristna element samman.

Plaza del Salvador har alltid varit en lyckligt lottad plats i staden Sevilla. Den har omgivits av romerska herrgårdar, latinamerikanska kristna tempel, moskéer, kyrkogårdar, sjukhus, gotiska och barocka kristna kyrkor eller frukt- och grönsaksstånd. Innergården norr om San Salvador, Patio de los Naranjos del Salvador är en speciell plats. Här började muslimerna bygga år 829 sin första moské med minaret. Senare byggdes en ny moské där Katedralen finns i dag. Rester av valv och pelarhuvud, både romerska och visigotiska, finns kvar. 

Kun Ferdinand III kukisti muslimit vuonna 1248, moskeijasta tuli kristillinen kirkko. Pääset sisäpihalle joko Córdoba-kadulta tai oviaukon kautta, josta on näkymä Plaza del Salvadorille. Pation sisäpuolella on vanha suihkulähde, jota moskeijassa kävijät käyttivät Almohadien aikana peseytymiseen. Patio de los Naranjos del Salvador on paikka, jossa roomalaisten, visigoottien ja muslimien aikaiset elementit punoutuvat yhteen. Sevillassa voi tuntea historian siipien havinaa. Patio on rauhallinen paikka sillä moni ei tiedä sen olemassaolosta ja se on avoinna vain tiettyinä kellonaikoina.

Napsauta yhtä pikkukuvista avataksesi galleria-ikkunan. Klicka på en av miniatyrerna för att öppna gallerifönstret.

This Post Has 0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top