Skip to content

Torre del Oro 

Torre del Oro speglar sig som guld i Guadalquivir.

Torre del Oro (Det gyllene tornet) var ursprungligen ett militärt vakttorn i Sevilla. Det byggdes åren 1220–1221 av Almohad-kalifatet för att kontrollera tillträdet till Sevilla via floden Guadalquivir. Dess namn kommer från den gyllene glans det projicerade på floden. Byggmaterial var en blandning av murbruk, kalk och pressat hö. Dess totala höjd är i dag 36 meter. Torre del Oro låg strategiskt vid Guadalquivirs östra bank. Från tornets panoramaterrass har man en fin utsikt över Sevilla. I muséet finns miniatyrer av Christofer Columbus flotta Santa María, Niña och Pinta.

Tänä päivänä Torre del Orossa on pieni mutta mielenkiintoinen merimuseo. Museossa on kaksi kerrosta näyttelyitä ja panoraamaterassi. Ennen museoksi muuttamista monumenttia käytettiin kappelina, aatelisten vankilana, ruutivarastona sekä satamaviranomaisten ja laivaston esikunnan toimistona. Koska Torre del Oro sijaitsi lähellä tullilaituria, kerrotaan, että nimi kultainen torni juontuu siitä, että siellä säilytettiin Amerikasta peräisin olevaa kultaa. Tämä ei kuitenkaan pidä paikkaansa, sillä kultaa säilytettiin Casa de la Contrataciónin tiloissa.

Napsauta yhtä pikkukuvista avataksesi galleria-ikkunan. Klicka på en av miniatyrerna för att öppna gallerifönstret.

This Post Has 0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top