Skip to content

Rytm och passion

Fotografierna är från vårt besök på Museo del Baile Flamenco hösten 2016. Nu är det fotoförbud.

Vi firade vår bröllopsdag i dag med att njuta av flamenco på Museo del Baile Flamenco. Det har blivit många flamencobesök genom tiden. Flamenco är sång, dans, handklappningar och rytm. Romerna i Andalusien har satt sin prägel på flamencon, men den har även rötter i judiska och moriska traditioner. 

Flamencon alkuperä voidaan jäljittää Granadaan, Jerez de la Fonteraan ja Sevillaan. Alun perin flamenco oli laulua ilman kitaran säestystä. Nykyään flamenco jakautuu yli viiteenkymmeneen eri tyylilajiin. Flamencossa yhdistyy laulu, kitaran soitto, tanssi, käsien taputus ja sormien napsautus.

Napsauta yhtä pikkukuvista avataksesi galleria-ikkunan. Klicka på en av miniatyrerna för att öppna gallerifönstret.

This Post Has 0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top