Skip to content

Archivo General de Indias

Archivo General de Indias kattaa yli 9 000 hyllymetriä Espanjan siirtomaita koskevia asiakirjoja.

Archivo General de Indias perustettiin vuonna 1785 ja tarkoituksena oli keskittää yhteen paikkaan Espanjan siirtomaita koskevat asiakirjat, jotka hajaantuivat useisiin eri arkistoihin. Arkiston paikaksi valittiin Casa Lonja de Mercaderes -rakennus Sevillassa. Sillä on edelleen tämä tehtävä. Arkisto kattaa yli 9 000 hyllymetriä eli noin 43 000 asiakirjaa, joissa on noin 80 miljoonaa sivua ja 8 000 karttaa ja piirustusta. Ne ovat peräisin pääasiassa siirtokuntien valtionhallinnolta.

Archivo General de Indias är det största existerande arkivet över Spaniens aktiviteter i Amerika och Filippinerna och innehåller dokument som behandlar den politiska, sociala och ekonomiska historien, kyrkans historia och konstens och kulturens utveckling samt om geografin i dessa områden. I arkivet finns även en stor mängd ovärderliga historiska kulturskatter som handskrivna texter av Christofer Columbus, Ferdinand Magellan, Hernán Cortés och Francisco Pizarro. Tyvärr kunde vi inte besöka toppvåningen från vilken man har en fin utsikt över Sevilla.

Napsauta yhtä pikkukuvista avataksesi galleria-ikkunan. Klicka på en av miniatyrerna för att öppna gallerifönstret.

This Post Has 0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top