Skip to content

Carmonas rötter sträcker sig en halv miljon år tillbaka i tiden

Vi bor på Hotel Servilia vid Plaza de San Fernando och har en vacker utsikt.

I går tog vi bussen till Carmona som ligger 35 km öster om Sevilla. Carmona har knappt 30.000 invånare. Bosättningar har funnits här redan för en halv miljon år sedan. För 4.000 år sedan började befolkningen öka. Carmona hade ett strategiskt läge. Det var nära till Guadalquivir och Ceasar ansåg att Carmona var det bäst befästa stället i Andalusien. Carmona har fått uppleva hela köret med kartager, romare och muslimer. Staden är mysig med vitmålade hus och massor av smala gator där inga bilar ryms. Allt finns på gångavstånd.

Carmonassa on muinainen karthagolainen/roomalainen puolustusportti, Puerta de Sevilla. Se on rakennettu noin 220 eaa ja muutettu vuosisatoja myöhemmin arabialaiseksi alcázariksi eli linnoitukseksi. Carmonan kauneus kumpuaa kirkkojen, luostareiden ja palatsien korkeista valkoisista seinistä, kellotorneista (espadañas) ja normaalista elämästä. Iglesia de Santa Maria on kirkoista kaunein. Harvat kaupungit sopivat paremmin päämäärättömään vaeltelemiseen.

Napsauta yhtä pikkukuvista avataksesi galleria-ikkunan. Klicka på en av miniatyrerna för att öppna gallerifönstret.

This Post Has 2 Comments

  1. Det fanns ovanligt få turister i Carmona. Bilförarnas hänsyn till fotgängare var anmärkningsvärt. Redan när man började närma sig ett övergångsställe stannade bilarna. NOTERA: Bosättningarna för en halv miljon år sedan kan inte ha handlat om homo sapiens, som kom till Europa för 40.000 år sedan. Det kan ha gällt neandertalare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top