Skip to content

Museo de Bellas Artes de Sevilla

Vierailu Sevillan taidemuseossa on elämys.

Sevillan taidemuseo »Museo de Bellas Artes de Sevilla« on kaunis ja historiallinen palatsi, jossa on laaja kokoelma joidenkin Espanjan tunnetuimpien taiteilijoiden taidetta. Museossa on Velazquezin, Zurbaranin, Murillon ja muiden maalauksia 1600-luvulta. Sevillassa vierailevalle taiteen ystävälle se on must. Museo on ilmainen kaikille EU-kansalaisille, joilla on henkilöllisyystodistus.

Ett besök på konstmuseet i Sevilla kan pågå hur länge som helst, eftersom man vid en rundvandring inte bara kan beundra konstverken utan också den vackra arkitekturen i en historisk byggnad som en gång i tiden fungerade som Merced Calzada-kloster. Innergårdarna är mycket vackra. Konstmuseet i Sevilla består av totalt fjorton rum som kronologisk gör det möjligt för besökaren att lära känna den spanska konstens historia, från dess begynnelse till nutid.

Napsauta yhtä pikkukuvista avataksesi galleria-ikkunan. Klicka på en av miniatyrerna för att öppna gallerifönstret.

This Post Has 0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top