Skip to content

Juderían verilöyly

Espanjan inkvisition ensimmäinen harhaoppisten rovio sytytettiin Sevillassa vuonna 1481, jolloin kuusi ihmistä poltettiin kuoliaaksi. Plaza de San Franciscossa rovioista tuli näyttäviä spektaakkeleita, joihin saapui suuria yleisömääriä. Inkvisition kahdentoista ensimmäisen vuoden aikana 700 kääntynyttä juutalaista poltettiin roviolla Sevillassa.

Juutalaisia on ollut paljon Espanjassa ja erityisesti Sevillassa. 1400-luvun loppuun mennessä juutalaisten määrä saattoi nousta 400 000:een. Kun muslimit valloittivat Espanjan vuonna 711, maasta tuli suosittu juutalaisten keskuudessa. Espanjan juutalaisia ​​kutsutaan sefardeiksi heprean Espanjaa tarkoittavan sanan mukaan. Juutalaiskortteli sijaitsi historiallisessa Barrio Santa Cruzissa. 6. kesäkuuta 1391 katolisen arkkidiakonin Ferrand Martinezin johtama väkijoukko saapui Juderíaan ja murhasi 4.000 ihmistä. Juutalaiskorttelia ympäröivät korkeat muurit ja molemmat portit olivat tukossa, jotta kukaan ei päässyt ulos. Taloja poltettiin ja perheitä hajotettiin. Juutalaisia ​​naisia ​​ja lapsia myytiin almohadien orjiksi. Sevillan kristittyjen “vapautus” vuonna 1248 oli päättynyt vajaa 150 vuotta myöhemmin kauheaan tragediaan.

Den spanska inkvisitionens första kättarbål ägde rum i Sevilla år 1481 då sex personer brändes ihjäl. På Plaza de San Francisco blev bålen spektakulära föreställningar med stora åskådarmassor. Under inkvisitionens tolv första år blev 700 convertos (konverterade judar) brända på bål i Sevilla. Absurda situationer uppstod då redan det att man tvättade händerna efter toalettbesök kunde tyda på att man var jude i hemlighet. Gatufotografierna i galleriet är från Santa Cruz, vars gator är mycket smala. Torgbilden med uteserveringen är Plaza de San Francisco. Sevillas sydöstra mur och en 6–7 m hög liten stump vid c/ Fabiola 1 finns kvar av Juderías murar.

Napsauta yhtä pikkukuvista avataksesi galleria-ikkunan. Klicka på en av miniatyrerna för att öppna gallerifönstret.

This Post Has 0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top