Skip to content

Apelsinträd överallt

Apelsiner lyser på gator och torg. Plaza del Salvador lördagen den 31 december 2016.

Apelsinträd finns överallt i Sevilla. Det kan röra sig om tusentals i centrum. Det finns gator där de står knappt tio meter från varandra. Sommarhettan i Sevilla har fått apelsinfrukterna att se torra ut. De är helt mogna först vid årsskiftet. Apelsinerna är beska och oätliga, men de kunde fungera som marmelad. I februari 2017 såg vi hur staden med lastbilar forslade bort frukter som fallit till marken. Det var stora mängder.

Muslimit toivat Espanjaan mukanaan Aasiasta riisin, tattarin, sokeriruo’on, granaattiomenan, puuvillan, pinaatin, parsan, silkin, banaanin, kirsikan, appelsiinin, sitruunan, greipin, persikan, taatelin, viikunan, mansikan ja inkiväärin. Huomenna lähdemme junalla Sevillasta Madridiin.

Napsauta yhtä pikkukuvista avataksesi galleria-ikkunan. Klicka på en av miniatyrerna för att öppna gallerifönstret.

This Post Has 0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top