49392421_Odysse2.jpg

Resan till Sevilla med stickspår

Resan till Sevilla har blivit bok. Titeln på foto- och reseboken är Resan till Sevilla med stickspår. Resan som börjar i Jakobstad i Finland är inte bara en bilresa genom Europa till Spanien och Sevilla, utan även en resa genom historien. Resrutten är inte den kortast möjliga. En film, en tv-serie och en filmmusikal för färden först till tre orter i norra Frankrike.
          Resandet är som i en road movie-film. Det sker oväntade möten och händelser. Det kan handla om att köpa ett paraply i Cherbourg, gå på en pintxosrunda i San Sebastián eller också att äta Espinacas con Garbanzos på El Rinconcillo, som är Spaniens äldsta pub från 1670. Det kan bli ett stickspår till en tid för hundra år sedan i USA. Eller också råkar vi en kväll på en replik av en vätebomb.
          Boken är i digitalt format och har 288 sidor, men så bodde vi ju också på 29 orter. Den borde helst läsas på en dator med en större bildskärm.

ÖPPNA PDF:N GENOM ATT KLICKA PÅ FULLSCREEN-SYMBOLEN.


BILSTEREO OCH MUSIK

Det är midsommarafton 2009 och resan har börjat. Jag och min fru Seija kommer att ligga på vägen, ungefär 6.000 kilometer, i tre veckors tid. Det här är inte vår första bilresa till Europa, det har blivit tio resor tidigare. Orsaken till att vi ännu en gång reser till Mellan- och Sydeuropa ligger egentligen inte i att få se något nytt.
         När man sitter åtta till tio timmar i bilen en dag har man tid att lyssna på musik. Man hinner ibland lyssna på en artists hela produktion.

ÖPPNA PDF:N GENOM ATT KLICKA PÅ FULLSCREEN-SYMBOLEN.
          

Malaga | Sevilla

Det var eftermiddag och julafton 2010 när vårt flyg landade helt enligt tidtabellen på Málagas flygfält i Spanien. Det enda kruxet var att våra kappsäckar fortfarande fanns kvar i Helsingfors. Air France inte kunde flyga från Helsingfors på julaftonen på grund av snösituationen i Paris. Istället flög vi med Air Berlin, men vårt bagage lämnade därför kvar i Helsingfors.
         Vi firade julafton i Málaga och på julannandag åkte vi till Sevilla, där vi stannade sex nätter.

ÖPPNA PDF:N GENOM ATT KLICKA PÅ FULLSCREEN-SYMBOLEN.